NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a GOP 4.3 és a KMOP-1.3.3 pályázati felhívásokhoz2009. június 8.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatja a tisztelt Pályázókat, hogy az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok keretében meghirdetett GOP-2009-4.3 Közös Alap és KMOP-2009-1.3.3 Co-investment Alap Alprogramok pályázatai elbírálásának folyamatát a pályázók esélyegyenlőségének minden kétséget kizáró és maradéktalan érvényesítését szem előtt tartva, eredménytelennek nyilvánítja.

A pályázatok elbírálásának érdemi értékelési szakaszába a Közös Alap esetében a pályázók 70%-a nem jutott el, így a program a nagy érdeklődés ellenére sem tudta volna betölteni az eredeti szándékoknak megfelelő gazdaságfejlesztési céljait.
A GOP 30,5 milliárd forintos keretére 18 pályázó 65 milliárd forint értékben nyújtott be pályázatot, a KMOP 4 milliárd forintos keretére 5 pályázat érkezett, 20 milliárd forint értékben.
Az Irányító Hatóságok a tapasztalatok összegzését követően - megvizsgálva a keretemelés szükségességét - a két új pályázati kiírás meghirdetését várhatóan legkésőbb 2009. július 15-ig tervezik.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mindent elkövet annak érdekében, hogy a pályázók érdekei a késedelem miatt ne sérüljenek.

További információ:
Gyurkovics Tamás kommunikációs igazgató vagy Kundra Anna sajtófőnök
Tel: 474-9157, e-mail: sajto@nfu.gov.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Kommunikációs Főosztály