NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TÁMOP - 3.4.3-08/1 és TÁMOP-3.4.3-08/2 pályázat2009. június 16.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP - 3.4.3-08/1, illetve TÁMOP-3.4.3-08/2 jelű, „Iskolai tehetséggondozás” című pályázat.

A lisszaboni stratégia egyik legfontosabb célkitűzése az oktatás minőségének javítása. A cél elérése érdekében speciális figyelmet kell fordítani az egyes területeken kiemelkedően tehetséges, valamint a lemaradó tanulók képzésére, nevelésére egyaránt. A Magyar Géniusz Zászlóshajó Program részeként, az országos tehetséggondozási hálózat kialakítását célzó programmal összhangban most uniós pályázat jelent meg az iskolai tehetséggondozás feltételrendszerének fejlesztésére, s azon belül is a pedagógusok szakmai-módszertani felkészítésére, az iskolai tehetséggondozási programok ösztönzése, valamint a közoktatási intézményekben személyre szabott tehetséggondozást végző pedagógusok és a tehetséges fiatalok bekapcsolására az országos tehetségsegítő hálózatba.

A konstrukció keretében többek között a pedagógusok tehetséggondozással kapcsolatos továbbképzésére, az iskolai mentorálás és az egyéni fejlesztési programok feltételrendszerének javítására, tanulmányi versenyek, készség és képességfelmérést lehetővé tevő programok megvalósítására, iskolai, iskolák közötti, valamint területi és térségi tehetséggondozó programok kidolgozására és kísérleti jellegű megvalósítása lehet európai uniós támogatást igényelni. A támogatható tevékenységek köre részletesen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján található meg.

Projektgazdaként e konstrukció keretében jelen pályázati kiírás keretében többek között óvodák, általános iskolák, szakiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, alapfokú művészetoktatási intézmények, gyógypedagógiai illetve konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények, diákotthon és kollégiumok, valamint egyes többcélú intézmények, mint például általános művelődési központok vagy egységes pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények nyújthatnak be pályázatot. Fontos, hogy e kiírás keretében nem pályázhatnak a jogi személyiséggel rendelkező for-profit gazdálkodó szervezet, illetve természetes személy által fenntartott közoktatási intézmények! Konzorciumi partnerként részt vehetnek a pályázaton többek között pedagógiai szakmai-szolgáltató intézmények, egyes közművelődési intézmények és civil szervezetek is. A lehetséges pályázók köre részletesen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján található meg.

E konstrukció keretében az elnyerhető támogatás legkisebb összege 5 millió, maximális összege pedig 20 millió forint lehet.

A pályázatok beadására 2009. július 1. és 2009. október 5. között van lehetőség.