NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Korszerű regionális onkológiai hálózat kialakítása" (TIOP 2.2.5) pályázat2009. június 15.

Egyeztetési időszak: 2009. június 15. - június 29. 10 óra

A projekt alapvető célja, hogy a társadalom valamennyi rétege számára méltányos hozzáférést biztosítson az onkológiai ellátáshoz, ezáltal hozzájárulva a rosszindulatú daganatok okozta halálozás csökkentéséhez. A fejlesztés közvetett célja: fékezni a népesség korai halálozásából adódó csökkenésének folyamatát, valamint a társadalom általános egészségi állapotának javulásához való hozzájárulás.

További cél az országosan, költséghatékony módon működő homogén onkológiai ellátó hálózat biztosítása, regionális onkológiai centrumok kialakítása. A korszerű, epidemiológiai adatokkal alátámasztott szükségleteken alapuló, optimális kapacitású, költség-hatékonyan működő és fenntartható betegellátó rendszer fejlesztése az erőforrások, valamint speciális ellátások koncentrálásán és magas szintű logisztika alkalmazásán keresztül, amely egyben a szolgáltatások minőségének javulását eredményezi.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 7 milliárd forint.

Jelen pályázati kiírás keretében érvényes OEP szerződéssel és ÁNTSZ működési engedéllyel rendelkező non-profit egészségügyi szolgáltató a fenntartó jóváhagyásával, vagy állami, önkormányzati egészségügyi szolgáltató - az egészség-ügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3.§ w) pontja szerinti - fenntartója nyújthat be pályázatot.

A pályázókkal szembeni általános elvárások:

·         „A” komponens esetében: Közép-Dunántúli régióban működik

·         „B” komponens esetében: onkológia centrumot, vagy onkológiai decentrumot működtet

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat június 29-én 10 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.