NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TÁMOP-1.4.3-08/1 kiírás2009. június 15.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP-1.4.3-08/1 jelű, „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok – A komponens” című pályázat dokumentációja.

A válság miatt folyamatosan változó munkaerő-piaci helyzetben nagy szükség van olyan újszerű, innovatív eszközökre, és módszerekre, amelyek segítségével képesek vagyunk gyorsan és hatékonyan reagálni az újabb és újabb kihívásokra. A korábbi tapasztalatok felhasználásával, mindennapi gyakorlatba ültetésével lassíthatóak a negatív folyamatok. Az EQUAL Közösségi Kezdeményezés magyarországi programjai keretében 2002 óta a munkaerőpiachoz kapcsolódó, a hátrányos megkülönböztetés és az egyenlőtlenségek csökkentését célzó innovatív kísérleti projektek valósultak meg. A program most folytatódik.

Az alábbi témákban lehet a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben megvalósítandó kísérleti kezdeményezést benyújtani:
•    munkanélküli és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációját segítő innovatív elemeket, módszereket tartalmazó projektek megvalósítása.
•    a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációját, a munkahelyük megtartását segítő innovatív kezdeményezésekre,
•    fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modellkísérletekre a szociális gazdaságban.

Jelen pályázati kiírás keretében főpályázóként foglalkoztatási célú non-profit szervezetek és költségvetési szervezetek nyújthatnak be projekt ötleteket önállóan, vagy konzorciumi formában (civil szervezetekkel, vállalkozással is).

Az igényelhető támogatás 60 millió és 200 millió Ft között lehet. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 100%-a, de vállalkozások számára ennél alacsonyabb arányú támogatás nyújtható.

A pályázatok beadására 2009. június 25-től 2009. július 29-ig van lehetőség.