NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztató a „ROPTÉR” interaktív projektadatbázis működéséről2009. június 26.

Az NFÜ tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága minta-jellegű, web2-es térinformatikai alkalmazást fejlesztett ki az NFT I és ÚMFT Regionális Operatív Programok keretében támogatást elnyert projektek bemutatásához.

Az alkalmazás neve: ROPTÉR, amely a www.ropter.nfu.hu címen érhető el.

A ROPTÉR Google- és speciális ROP-térképeken teszi megismerhetővé a támogatott projekteket. Az alábbi  szűrési feltételek közül lehet választani:

  • Térbeli elhelyezkedés szerint (a régiós szinttől kezdve, a kistérségi besoroláson keresztül, egészen a településekig).
  • Tartalom szerint (az OP szintjétől, a témán, altémán, felhívás számán keresztül,  a kedvezményezettig).
  • Egyéb, adminisztratív szempontok szerint (az eljárásrendtől az akciótervi időszakon, szerződés dátumán, szerződés összegén, kifizetés összegén, megvalósítás kezdő és befejező dátumán át egészen a projekt lezárásáig, azaz a megvalósult projektekig).

A szűrési feltételek egymással kombinálhatóak, a kapott szűrési eredmények excel táblázatba kimenthetők.

A szűrések megjelenítését a rendkívül magas projektszámra való tekintettel több formában tehetjük meg. Ezek a következők:

  • Kumulált megjelenítés: gyors lekérdezést tesz lehetővé, ezáltal kistérségi szintig, darabszám szerint kumulálva jelennek meg a projektek, majd nagyításra váltanak ikonnézetbe.
  • Ikonszerű megjelenítés: 33 altéma szerinti ikonnal ábrázolja a támogatott projekteket megvalósítási helyükön. A megjelenítés igen időigényes, ám optimális projektszámnál gyors és látványos térképeket eredményez.
  • Pontszerű megjelenítés: a projekteket 6 főtéma szerint mutatja megvalósítási helyükön.  

Valamennyi projekt megvalósítási helyszíne elsődlegesen az EMIR-ben rögzített címek szerint kerül feltüntetésre, mely címeket szükség szerint a Közreműködő Szervezetek pontosítanak, illetve egészítenek ki „berajzolt elemekkel” pl.: kerékpárút, vagy útfelújítás nyomvonalával.

A ROPTÉR valódi interaktív alkalmazás. Lehetőséget nyújt arra, hogy a mindenki számára elérhető, és folyamatosan frissülő „Google maps” térképen az NFT és ÚMFT projektekhez képek, videók, weblap címek, bővebb leírások kerülhessenek feltöltésre, amelyet a támogatott projektgazdák is módosíthatnak, kiegészíthetnek a pályázati tájékoztató felületen keresztül.

A ROPTÉR tájékoztatást biztosít a megvalósított, lezárt NFT I. ROP eredményeiről, az ÚMFT ROP-ok előrehaladásáról, és hosszútávon biztosítja a 2004-2013. között támogatásban részesülő ROP projektek közös felületen történő bemutatását, megismerését.

Jelenleg 4498 db, 770 Mrd Ft összeggel támogatott projekt között lehet válogatni, amelyek részére 153 Mrd Ft került kifizetésre, sőt közel 1800 projekt már be is fejeződött.
Az új funkció adminisztrátorai által már közel 1400 projekthez került kép feltöltésre, vagy egészült ki berajzolt elemmel (nyomvonalterv, beavatkozási terület, stb.)
A ROPTÉR fejlesztése az alkalmazás bevezetésével nem ér véget, a közeljövőben további funkciókkal fog kiegészülni (pl.: lekérdezés linkelése, jpg kimentés, „timeline” funkció).

 

Részletes leírás, további példák

 

Utak