NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a a TÁMOP 5.1.1-09/3 kiírás2009. június 26.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP 5.1.1-09/3 jelű, „LHH kistérségek projektjei – Digitáliskompetencia-fejlesztés” című pályázat.

Az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben élők munkaerő-piaci reintegrációjához szükséges képzések az eltérő időbeosztású alkalmi és idénymunkák miatt gyakran nem szervezhetőek meg hatékonyan. Ezért a különböző képzési programokon részben az internet segítségével vehetnek részt az e kistérségekben élők. Az ehhez szükséges ismeretek elsajátítására, illetve az internet-hozzáférés megteremtésére jelent meg uniós pályázat e kistérségekben.

A konstrukció keretében többek között a digitális írástudás 60 órás alapképzésének lebonyolítására, a programban való részvételhez szükséges kulcskompetenciák fejlesztésére, a tanultak önálló alkalmazására és a munkaerő-piaci részvételre felkészítő tevékenységekre igényelhető uniós támogatás. Mindezen túl a támogatható tevékenységek közé tartozik többek között a képzési programok akkreditációja, a programban résztvevők számára az internet-hozzáférés megteremtése, valamint a program eredményes végrehajtását biztosító mentorálás is. A támogatható tevékenységek köre részletesen a www.nfu.hu honlapon található meg.

A konstrukció keretében a 2007. december 31. előtt alapított egyesületek, alapítványok, egyéb jogi személyiségű non-profit szervezetek nyújthatnak be pályázatot önállóan vagy konzorciumban. Konzorciumi tagok lehetnek e szervezetek mellett a helyi és helyi kisebbségi önkormányzatok és intézményeik, a többcélú kistérségi társulások és intézményeik, valamint kistérségi fejlesztési tanácsok.

Az igényelhető támogatás összege legalább 25 millió Ft. A támogatás maximális összege az érintett kistérségek számára az Útmutató A3. pontjában meghatározott összeg (40–166,9 millió Ft) lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. augusztus 10. és 2009. november 15. között van lehetőség.