NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

TIOP 3.3.1A-09/1: Akadálymentes közintézmények - uniós pénzből2009. június 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TIOP 3.3.1A-09/1 jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése" című pályázat.

Az érzékszervi és értelmi fogyatékos embertársaink, valamint a mozgáskorlátozottak számára legkésőbb 2010. december 31-ig meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy azonos eséllyel férhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz. A közintézmények akadálymentesítéséhez most 2 milliárd forintos uniós pályázati keret áll a pályázók rendelkezésére.

A konstrukció keretében többek között járdaszegélyek lekerekítésére, a fogyatékkal élőket szállító gépkocsik számára fenntartott parkolóhelyek, akadálymentes mosdók kialakítására, küszöbök süllyesztésére, állandó rámpák létesítésére, gépi emelők és automata ajtónyitók, többemeletes épületek esetén pedig akár lift beépítésére is igényelhető uniós támogatás. Mindemellett a telekommunikációs és információs rendszerek átalakítása, akadálymentesítése is támogatható tevékenység.

A konstrukció keretében a minisztériumok, a Miniszterelnökség, az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, valamennyi bíróság, az ügyészi szervek, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia, valamint az ezek fenntartásában működő, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető intézmények nyújthatnak be pályázatot, ha azok épületein komplex módon még nem végezték el az előírt fizikai, illetve infokommunikációs akadálymentesítést.

Figyelem! Pályázatok kizárólag az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi, a Nyugat-dunántúli, a Közép-dunántúli és a Dél-dunántúli régióban található épületek akadálymentesítésére nyújthatók be.

Az igényelhető támogatás minimális összege 500 ezer Ft. Kizárólag fizikai akadálymentesítés esetén a támogatás maximuma 25 millió Ft, kizárólag infokommunikációs akadálymentesítés esetén pedig 5 millió Ft lehet. Komplex (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítés esetén a támogatás felső határa 30 millió Ft.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 14. és 2009. szeptember 30. között van lehetőség.