NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat a szak- és felnőttképzés infrastrukturális fejlesztéséért2009. június 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TIOP 3.1.1-09/1 jelű, a „TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” című pályázat.

Ha Ön szakképző iskolát működtet, és költséghatékonyabb, a munkaerő-piaci elvárásokhoz és a tanulók igényeihez egyaránt jobban igazodó intézményt hoz létre uniós támogatással, akkor ez a pályázat éppen Önnek szól. Most több százmillió forintos uniós támogatásból fejlesztheti a szakképzés infrastruktúráját.

Pályázhatnak a szakképzésről szóló törvényben meghatározott „térségi integrált szakképző központ” (TISZK) modellek valamelyikét megvalósító fenntartók, szakképzés-szervezési társulások, nem állami és nem helyi önkormányzati intézményfenntartók által létrehozott nonprofit gazdasági társaságok, valamint szakképzés-szervezési társaságok. Jelen pályázati kiírás keretében a Közép-Magyarországi Régió területén kívül megvalósuló infrastruktúrafejlesztés támogatható. A TISZK székhelye nem lehet a Közép-Magyarországi Régióban, de a TISZK-nek lehet(nek) olyan tagja(i) is, amely(ek)nek székhelye ebben a régióban van. Támogatásban csak a 6 konvergencia régió intézményei/telephelyei részesülhetnek e pályázat keretében. A központi költségvetési szerv(ek) által fenntartott szakképző iskolák esetében a fenntartó által benyújtott pályázatban nem kell érvényesülnie annak a követelménynek, hogy a TISZK székhelye a pályázó székhelyével azonos régióban legyen.

Támogatás kapható a gyakorlati képzőhely(ek) korszerű eszközökkel történő felszerelésére; az intézmények szakképzési feladatellátásához használt infrastruktúra fejlesztésére és/vagy a pályázó beruházási igényt megalapozó képzési struktúrájához szükséges eszközök beszerzésére és/vagy a meglévő épületek helyett új épület építésére az integrált szakképző iskola feltételeinek megteremtése érdekében, amennyiben az nem rontja a tanulóknak a szakképzéshez való hozzáférési lehetőségét és amennyiben az ingatlanok eladásából származó bevételt a pályázat tartalmával összhangban megvalósítandó beruházásra fordítja.

A TISZK rendszer fejlesztése pályázat keretében nyertes projekt gazdák e pályázattal minimum 225 millió, maximum 900 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek. Sikeres pályázat esetén a projekt összes elszámolható költségének 50-90%-át is uniós támogatással finanszírozhatja.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2009. augusztus 15-től szeptember 15-ig.