NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrás kisebb közösségi programokra2009. június 30.

A helyi kisközösségek lakóinak életét kedvezően befolyásoló, a társadalmi integrációt segítő, a helyi partnerségi együttműködéseket és a közösségi ügyekben a civil részvételt erősítő, kisösszegű projektekre lehet majd pályázni az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség most azoknak a közremködő szervezeteknek a kiválasztására írt ki pályázatot, amelyek majd közvetítő szervezetként kiírják a kisösszegű támogatásra a helyi pályázatokat, és szakmai tanácsadással segítik a kevésbé jártas pályázókat azok megvalósításában.

A konstrukció keretében egyrészt a közvetítő szervezeti feladatok ellátására, másrészt pedig a majd helyi szinten kiírandó pályázati keretösszegre lehet támogatást igényelni.

A konstrukció keretében olyan magyarországi székhelyű nonprofit szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek megfelelő humán kapacitással, a pályázat céljait illetően kellő szakmai tapasztalatokkal, a globális támogatások kezelésére, a közvetítő szervezeti feladatok ellátására pedig megfelelő pénzügyi kompetenciákkal és tapasztalatokkal rendelkeznek.

A konstrukció keretében majdan meghirdetendő pályázati felhívásokhoz kapcsolódóan 900 millió forint a rendelkezésre álló keretösszeg, míg a közvetítő szervezeti feladatok és a technikailag segítő tevékenységek ellátására maximum 180 millió forint a rendelkezésre álló keret. Fontos, hogy a nyertes pályázónak elkülönítetten kell kezelnie a két különböző forrásból származó támogatást.

A pályázatok benyújtására 2009. július 10-től 2009. szeptember 15-ig van lehetőség.