NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Pályázat a szociális szféra szereplői együttműködésének erősítésére, a tudás megosztására2009. június 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP 5.4.4-09/1/A (KMR), illetve TÁMOP 5.4.4-09/2/A (konvergencia régiók) jelű, "Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése - A komponens” című pályázat.

A helyi szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások rendszerének szervezetfejlesztésére, a munkatársak képzésére, a képzések terepgyakorlati rendszerének fejlesztésére, külföldi tapasztalatcserére és szakértők bevonására is igényelhetnek most európai uniós pályázati forrást az önkormányzatok.

A konstrukció keretében többek között a helyi szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások rendszerének, intézményi és humánerőforrás-feltételeinek vizsgálatára, humánerőforrás-fejlesztési és képzési stratégia kialakítására, az adminisztráció fejlesztése érdekében a munkatársak képzésére és szervezetfejlesztésre, a területen elérhető képzések terepgyakorlati rendszerének fejlesztésére, külföldi tapasztalatcserére, szakértők bevonására és eszközbeszerzésekre igényelhető európai uniós támogatás.

A konstrukció keretében főpályázóként helyi önkormányzatok és társulásaik nyújthatnak be pályázatot. A projekt kizárólag konzorciumi együttműködésben valósítható meg. Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

Az igényelhető támogatás összege valamennyi régió esetében 20 millió és 30 millió Ft között lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 1. és 2009. október 15. között van lehetőség.