NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Pályázat regionális szakmai támogató szolgáltatási rendszerek kialakítására2009. június 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP 5.4.4-09/1/B (KMR), illetve TÁMOP 5.4.4-09/2/B (konvergencia régiók) jelű, „Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése – B komponens” című pályázat.

A régiókban tevékenykedő szociális segítők munkájának támogatására, a regionális szakmai támogató szolgáltatási rendszerek kialakítására és működtetésére igényelhető most európai uniós pályázati forrás.

A pályázat keretében többek között szakmai támogató szolgáltatási stratégia kidolgozására, a régióban a különböző szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltatásban megjelenő gyakorlatok, módszerek, eszközök, összegyűjtésére és feldolgozására, a szakmai támogató, segítő szolgáltatásokat nyújtó hálózat és az ehhez kapcsolódó diszpécserközpont kiépítésére, működtetésére, valamint a szakmai támogatást nyújtó szakemberek felkészítésére igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében regionális lefedettségű szakmai támogató szolgálat megszervezésére, működtetésére, és hosszú távú fenntartására képes szervezetek jogosultak pályázatot benyújtani. A projekt a megfelelő minőségű szakmaterületi és regionális lefedettség érdekében konzorciumi együttműködésben is megvalósítható. Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergenciarégiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

Az igényelhető támogatás összege valamennyi régió esetében 80 millió és 100 millió Ft között lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 1. és 2009. október 15. között van lehetőség.