NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrás a szociális képzések fejlesztésére2009. június 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP 5.4.4-09/1/C (KMR), illetve TÁMOP 5.4.4-09/2/C (konvergencia régiók) jelű, „Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése – C komponens” című pályázat.

A szociális felsőoktatás és a szociális szakképzés minőségének és tartalmának, valamint mérési-értékelési eszközrendszerének fejlesztésére, tananyagfejlesztésre, valamint a szociális képzések módszertanának kidolgozására és fejlesztésére jelent meg európai uniós pályázat mind a hét magyarországi régióban.

A pályázat keretében a szociális képzések minőségi fejlesztésére irányuló tevékenységek támogathatók, különös tekintettel az új képzések és képzési formák kimunkálásra, valamint a jó gyakorlatok elterjesztésére. Uniós támogatás igényelhető a korszerű filozófiára és tantervre épített, kompetencia alapú, interaktív, integrált, komplex szemléletű, korszerű metodikájú képzések, valamint az interdiszciplináris, illetve interprofesszionális képzések, tantervek, képzési modellek kifejlesztésére és intézményi elfogadására is.

A konstrukció keretében elsősorban szociális képzést folytató felsőoktatási és szakképző intézmények pályázhatnak önállóan, illetve konzorciumot alkotva. Interprofesszionális képzések fejlesztése esetében konzorciumi tagként bevonhatók a szociális képzést nem folytató felsőoktatási intézmények is. A pályázásra jogosultak köre részletesen a www.nfu.hu címen található meg. Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

Az elnyerhető támogatás valamennyi régióban 10 millió és 50 millió Ft között lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. október 1. és 2009. november 15. között van lehetőség.