NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Házi segítségnyújtás uniós pénzből2009. június 30.

Értesítjük tisztelt pályázóinkat, hogy megjelent a TÁMOP 5.4.3-09/1 (KMR), illetve TÁMOP 5.4.3-09/2 (konvergencia régiók) jelű, „Házi segítségnyújtás fejlesztése” című pályázat.

Az elmúlt évek felmérései szerint egyre többen vannak, akik segítség nélkül nem képesek ellátni önmagukat az otthonukban, és ezért egyre növekszik az otthoni ellátás iránti igény is. A most megjelent európai uniós pályázat a házi segítségnyújtó szolgáltatások fejlesztését célozza az ápolási díjban részesülők részmunkaidős foglalkoztatásával.

A konstrukció keretében elsősorban a programban résztvevők segédgondozói tevékenységre felkészítő képzésére, részmunkaidős foglalkoztatására, a szakmai támogató, segítő szolgáltatások nyújtására igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében pályázhat önkormányzat, mely házi segítségnyújtó szolgálatot tart fenn, illetve az önálló jogi személyiséggel, és önálló gazdálkodási jogkörrel rendelkező házi segítségnyújtó szolgálat az általa ellátott terület(ek) települési önkormányzataival konzorciumot alkotva. Figyelem! A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia  régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál!

Az elnyerhető támogatás összege mind a konvergencia régiók, mind pedig a Közép-magyarországi régió pályázói esetében 10 ezer fős vagy az alatti településeknél, valamint azok konzorciumainál egyaránt 22 millió és 30 millió Ft között lehet. 10 ezer fő feletti településeknél, valamint azon konzorciumok esetén, amelyeknek legalább egy 10 ezer fő feletti település a tagja, az elnyerhető támogatás összege legalább 25 millió és legfeljebb 35 millió Ft lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. augusztus 15. és 2009. szeptember 15. között van lehetőség.