NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Képzés- és módszertani fejlesztés támogatása uniós pénzből az egészségügyben foglalkoztatottak számára2009. július 2.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TAMOP 6.2.2 B jelű, „Képzési programok az egészségügyben foglalkoztatottak számára, hiányszakmák képzése, kompetenciafejlesztés” B komponens: Képzés- és módszertani fejlesztés című pályázat.

Az egészségügyi rendszer szerkezetátalakításával megváltozott helyi szükségletekhez, illetve a hiányszakmákhoz kapcsolódó, a regionális vagy helyi egészségügyi ellátó és szolgáltató rendszer változásához illeszkedő, iskolarendszeren kívüli szakmai, szakképzési programok, kompetencia- és hatáskörbővítő képzések, valamint a már egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők számára a munkakör magasabb szintű gyakorlásához szükséges képzések kialakítása az elsődleges célja egy most megjelent, 700 millió forintos keretösszegű európai uniós pályázatnak.

A konstrukció keretében egészségügyi képzések fejlesztésére igényelhető európai uniós támogatás. A támogatható tevékenységek körébe beletartozik a távoktatási- és digitálistananyag-fejlesztés, a pályázati dokumentációban meghatározott területekre vonatkozó hatásköri listák előkészítése, a módszertani fejlesztés, valamint a betegszállítási tevékenységet végzők képzésének fejlesztése is.

Pályázatot kizárólag egészségügyi szakképzésre és felnőttképzésre akkreditált, felnőttképzési nyilvántartási tanúsítvánnyal rendelkező képzőintézmények, valamint szakmai kamarák, tudományos társaságok, egyéb érdekképviseleti szervezetek, továbbá felnőttképzésre akkreditált és felnőttképzési tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek nyújthatnak be, illetve e szervezetek vehetnek részt konzorciumi partnerként a projektek megvalósításban.

A vissza nem térítendő támogatás összege 2 millió és 50 millió forint között mozoghat (a tananyagfejlesztésre képzési irányonként irányadó összeg 1 millió és 5 millió Ft között van). A támogatás maximális mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka lehet.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 15. és 2009. szeptember 30. között van lehetőség.

A pályázathoz kapcsolódó kitöltő program 2009. augusztus második felében jelenik majd meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.