NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Három megyében a hatékonyabb civil szervezetekért2009. július 10.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP-5.5.3-09/1 jelű, „Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása” című pályázat.

A civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése, azon keresztül pedig a működésük hatékonyabbá és eredményesebbé tétele a célja a Somogy, Csongrád és Komárom-Esztergom megyében most megjelent európai uniós pályázatnak. A konstrukció részeként a három megyében működő, nagy tapasztalatú civil szervezetek adhatják át tudásukat és szervezhetik meg más civil szervezetek képzését, felkészítését az érintett megyékben.

A konstrukció keretében a részt vevő civil szervezetek komplex szervezetfejlesztésére, azon belül többek között a szervezetek cél szerinti tevékenységéhez kapcsolódó, valamint jogi, pénzügyi, adózási, könyvviteli, informatikai, hálózatépítési, kommunikációs és más területeket érintő műhelymunkák szervezésére, tanácsadásra, valamint tréningek és képzések szervezésére és lebonyolítására igényelhető uniós támogatás.

A pályázati kiírás keretében 2007. január 1. előtt bejegyzett egyesületek és alapítványok, illetve konzorciumi partnerként közhasznú társaságok és közhasznú tevékenységet folytató nonprofit gazdasági társaságok igényelhetnek uniós támogatást olyan projektekre, amelyek Somogy, Csongrád vagy Komárom-Esztergom megye területén valósulnak meg. Fontos, hogy egy szervezet pályázóként legfeljebb egy pályázatban vehet részt, konzorciumi partnerként pedig megyénként legfeljebb egy pályázatban.

A pályázat keretében elnyerhető uniós támogatás összege 25 millió és 50 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 7. és 2009. szeptember 21. között van lehetőség.