NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a KEOP-2009-6.2.0 kiírásokhoz 2009. július 14.

Értesítjük a tisztelt pályázókat, hogy a 2009. 03. 23-án meghirdetett KEOP-2009-6.2.0 jelű, Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek c. konstrukció mindkét komponense a mai napon (2009. 07. 14.) módosításra került.

Ennek következtében a dokumentum sablonok változtak, kérjük a pályázatok beadáskor az új sablonokat használják.

A módosításnak köszönhetően az „A” komponens esetén alkalmazandó kitöltő program is módosul, megjelenése legkésőbb 2009. 07. 20-án várható, kérjük a pályázatok beadásakor az új programot használják.

Az állami támogatásokról szóló jogszabályi feltételek miatt a Környezet és Energia Operatív Program prioritásaira rendelt források felhasználásának részletes szabályairól és egyes támogatási jogcímeiről szóló  23/2007. (VIII. 29.) MeHVM rendelet módosításának hatálybalépéséig „átmeneti támogatás” nem nyújtható.  Azon pályázatok esetében, amelyek ilyen állami támogatási kategóriát kívánnak igénybe venni, és pozitív bíráló bizottsági javaslattal rendelkeznek, az IH vezetői döntés meghozatala a Rendelet módosításának hatálybalépésig felfüggesztésre kerül. 

Jelentősebb módosítások a KEOP-2009-6.2.0 pályázati kiírásban, (részletes módosítási listát ld. alább)

  • „A” komponens: Támogatás intenzitás minden esetben 95%.
  • Kerékpár beszerzés támogatható.
  • Központi költségvetési szerv és intézménye pályázókra vonatkozó támogatási keret korlátozása törlésre került.
  • Adott naptári évben egy pályázó minden egyes C1. fejezet szerinti támogatható tevékenységre legfeljebb 1 pályázatot (azaz összesen legfeljebb 3 pályázatot) nyújthat be az „A” komponens keretében.
  • Kizárólag azon pályázó részére nyújtható támogatás, amely a pályázatát „környezetvédelmi tevékenység” célbesorolású társadalmi szervezettel együttműködve készítette el (vagy maga a pályázó ilyen szervezet).

Módosítások részletesen