NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Az oktatás fejlesztésének koordinálása a cél2009. július 17.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP-3.2.2/09/A/1 jelű, „Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás” című pályázat.

A közoktatási intézmények hálózati típusú, regionális, illetve térségi szintű együttműködésének kialakítására, az európai uniós forrásból megvalósított közoktatás-fejlesztési programokat regionális szinten koordináló és segítő hálózat felépítésére jelent meg 600 millió forintos keretösszegű uniós pályázat a Nyugat-dunántúli régió számára.

A konstrukció keretében a nyertes pályázónak vagy konzorciumnak a feladata lesz a regionális, területi közoktatási szakmai fejlesztéseket, az azokat támogató szolgáltatásokat megszervező, valamint a az uniós közoktatási programok megvalósítását régiós szintjén koordináló és segítő hálózat felépítése, és az ehhez szükséges projektiroda kialakítása és működtetése. Fontos, hogy a megvalósítás helyének a Nyugat-dunántúli régióban kell lennie!

A pályázat keretében a költségvetési szervek vagy non-profit szervezetek olyan, OM-azonosítóval rendelkező közoktatási intézményei igényelhetnek pályázóként vagy konzorcium esetében főpályázóként uniós támogatást. A lehetséges kedvezményezettek körének pontos leírását a pályázati felhívás tartalmazza, amely megtalálható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, a www.nfu.hu internetes címen.

Mekkora az igényelhető támogatás összege?

A konstrukció keretében az elnyerhető uniós támogatás összege 250 millió és 600 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka.

A pályázatok beadására 2009. július 29. és 2009. augusztus 24 között van lehetőség.