NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben 2009. július 20.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TIOP 3.5.1/09/1 jelű, „Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése – LHH” című konstrukció tervezési dokumentációja.

társadalmi integráció szempontjából kulcsfontosságú minőségi közszolgáltatások, azon belül is elsősorban a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások feltételeinek megteremtésére jelent meg több mint 3 milliárd forintos keretösszegű uniós pályázat az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében. A cél az, hogy térségi jelentőségű szolgáltató központok épületei készüljenek el, és azok felszereltsége feleljen meg a korszerű  szakmai elvárásoknak.

A konstrukció keretében az előkészítő feladatokra, központban dolgozók felkészítésére, képzésére, a szolgáltatásoknak helyszínt biztosító központok infrastruktúrájának kialakítására és fejlesztésére, valamint e központok komplex akadálymentesítésére igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség komplex fejlesztési programjaiban megjelölt, 26 projekt kaphat támogatást. Ezen projekteknek nem kell másokkal versenyezniük. A pályázó, illetve a pályázó konzorcium vezetője csak az a szervezet lehet, amelyet előzetesen projektgazdaként jelölt meg a kistérség. A konzorciumi tagok száma a konzorcium vezetőjével együtt projektenként legfeljebb öt lehet.

A vissza nem térítendő uniós támogatás összege legfeljebb a kistérségi projektlistában az adott projekthez tervezett összeg lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka.

A projektjavaslatokat a csatolandó mellékleteket egy eredeti, egy másolati és egy elektronikus példányban 2009. augusztus 1. és 2009. október 31. között lehet benyújtani.