NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TÁMOP 2.3.3.A-09/1 és 2.3.3.A-09/2 pályázatokhoz2009. július 21.

A pályázatok értékelésének tapasztalatai, illetve a pályázók visszajelzései alapján módosításra került a Regionális Munkaügyi Központok támogató nyilatkozatához szükséges dokumentáció, illetve a pénzügyi adatok értékelésének rendszere (ún. objektív kritériumok).

A módosítások annak érdekében történtek, hogy a szezonális hatásokat az értékelési folyamatban teljes mértékben kiszűrjük.

Ennek megfelelően a pénzügyi adatok munkalapon a korábban szereplő 2009. március 31-re vonatkozó adat helyett 2009. június 30-i adatot kérünk be a pályázóktól. Az új adatot – a korábbihoz hasonlóan – főkönyvi kivonat alapján kérjük kitölteni.

Megváltozott továbbá     az objektív mutatók esetében a harmadik kritérium – a válságot megelőző eredményes működés értékelése. A mutató értelmezésénél korábban a tört évi működés, illetve a gazdálkodási tevékenység szezonalitása torzítást okozhatott. Ennek kiküszöbölése érdekében az új módszertan a pályázó mérleg szerinti eredményének vagy veszteségének alakulását vizsgálja. Ezentúl csak akkor kerül elutasításra a támogatói nyilatkozat iránti igény e kritérium alapján, amennyiben a pályázó gazdálkodási tevékenysége (mérleg szerinti eredménye) a válságot megelőző adatközlési időszakokban veszteséget mutatott.

A  RMK-k támogatási nyilatkozatához szükséges adatlap útmutató része kiegészült továbbá a 2008. június 30. után alakult vállalkozásokra vonatkozó kitöltési információkkal, pontosításra került az adatlap formai szempontból történő elutasításának ismérvei (formátum módosítások, érvénytelen bejegyzések), valamint kiegészült az új formátumban leadott igénylések benyújtásával kapcsolatban a pályázó adatainak programértékelési célokra történő felhasználásának jóváhagyásával.

2009. július 26-ig a pályázók csak a régebbi típusú 'RMK-k támogatási nyilatkozatához szükséges adatlap'-on nyújthatják be igénylésüket, 2009. július 27-től ugyanakkor már kizárólag a módosított adatlapot fogadják be értékelésre a munkaügyi központok.