NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az "Integrált helyi programok a gyermekszegénység csökkentésére" (TAMOP 5.2.3) pályázat2009. július 28.

Egyeztetési időszak: 2009. július 28. - augusztus 11. 16 óra

A konstrukció alapvető célja a szegénység, különösen a gyermekszegénység csökkentése, és a szegénység újratermelődésének, átörökítésének megelőzése a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégiához kapcsolódó, helyi szükségletekre épülő gyermek- és ifjúsági politika kialakításával és megvalósításával a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben.

Az intézkedés egy-egy kistérségben a gyermekek és a gyermekes családok esélyeit növeli, valamint ágazatközi és összehangolt fejlesztések támogatását célozza. Fontos, hogy a gyermekszegénység elleni küzdelemben a területi egységek (hátrányos helyzetű kistérségek) komplex gyerek- és ifjúsági politikát valósítsanak meg, és célzottan tervezzék az elérhető támogatások felhasználását, valamint alakítsák ki a fenntarthatóságot biztosító helyi megoldásokat.

Cél a TÁMOP 5.2.1. kiemelt projekt fejlesztéseivel kidolgozott, pontosított, továbbgondolt, modellezett programelemek, innovatív, komplex beavatkozások terjesztése a gyermekek esélyeinek növelése érdekében.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat augusztus 11-én 16 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.