NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átfogó projekttel a mélyszegénység ellen2009. július 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP 5.1.3-09/1 jelű, „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért – Szakmai koordináció” című pályázat.

A mélyszegénységben élők integrációját, a mélyszegénység újratermelődésének megakadályozását célzó európai uniós projektek előkészítésének és menedzselésének segítésére, valamint e projektek szakmai támogatására és koordinációjára jelent meg európai uniós pályázat. A konstrukció illeszkedik az Új Magyarország Felzárkóztató Program céljához, tartalmához, valamint a „Legyen jobb a gyerekeknek” gyerekszegénység elleni nemzeti stratégiához.

A konstrukció keretében többek között a TÁMOP 5.1.3-09/2 pályázat potenciális pályázóinak felkészítéséhez szükséges szakmai előkészítés és projektmenedzsment költségeire, a projekt átfogó szakmai irányítására, valamint a TÁMOP 5.1.3-09/2 pályázat nyertes pályázóinak szakmai szolgáltatások nyújtására és koordinációjára igényelhető támogatás. A támogatható tevékenységek köre részletesen a www.nfu.hu honlapon megtalálható.

A konstrukció keretében 2–5 tagú konzorciumok nyújthatnak be pályázatot. A pályázó konzorcium tagjainak együtt a szociális és/vagy gyermekjóléti szolgáltatások, ellátások területén legalább 2 éves, valamint a közösségfejlesztés, illetve a terület-, település vagy vidékfejlesztés közül legalább egy területen szintén legalább 2 éves szakmai jártasságot kell felmutatniuk. A potenciális kedvezményezett szervezetek köre részletesen a www.nfu.hu honlapon található meg.

Az igényelhető támogatás összege 250 millió és 300 millió forint között lehet, a támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka. A konstrukció rendelkezésre álló teljes keretösszege 300 millió forint.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 10. és 2009. október 20. között van lehetőség.