NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Támogatás a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató szervezetek fejlesztésére2009. augusztus 10.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP-2.4.2.A-09/1, illetve a TÁMOP 2.4.2.A-09/2 jelű, Hátrányos helyzetűeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése, „Megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése” című pályázat.

A rehabilitációs és védett foglalkoztatók piaci szemléletmódjának és versenyképességük erősítéséhez, valamint e gazdálkodó szervezeteknél foglalkoztatott megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási feltételeinek javításához szükséges szervezeti kultúra fejlesztésére igényelhető európai uniós támogatás egy most megjelent pályázat keretében.

A konstrukció keretében a szervezetfejlesztést megelőző tevékenységekre, szervezetfejlesztési tevékenységekre, fejlesztési akcióterv elkészítésére, disszeminációs tevékenységekre és hosszú távú stratégia elkészítése igényelhető európai uniós támogatás.

A konstrukció keretében a rehabilitációs, valamint a védett foglalkoztatók – vagyis a rehabilitációs tanúsítvánnyal, kiemelt tanúsítvánnyal vagy feltételes tanúsítvánnyal rendelkező munkáltatók – nyújthatnak be pályázatot. Konzorciumok nem pályázhatnak.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 10 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a választott elszámolás módjától, illetve a támogatási kategóriától függően a projekt összes elszámolható költségének legfeljebb 100 százaléka lehet. A támogatás mértékének részletes szabályait a pályázati útmutató tartalmazza, amely letölthető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, a www.nfu.hu internetes címen.

A pályázatok benyújtására 2009. augusztus 24. és 2009. szeptember 21. között van lehetőség.