NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat a befogadó munkahelyek támogatására2009. augusztus 10.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP-2.4.2.B-09/1, illetve a TÁMOP 2.4.2.B-09/2 jelű, Hátrányos helyzetűeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése, „Befogadó munkahelyi gyakorlatok támogatása” című pályázat.

Olyan befogadó munkahelyek kialakítása a célja egy most megjelent európai uniós pályázatnak, amelyek különféle munkahelyi integrációt elősegítő szolgáltatások és támogatások révén elősegítik a hátrányos helyzetű és a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását és növelik a munkahelyük megtartásának esélyeit.

A konstrukció keretében többek között a potenciális munkavállalók állapotának, képességeinek, szükségleteinek felmérésére, a motiváció feltételeinek megteremtésére, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása esetén a foglalkoztatás közvetlen akadályainak elhárítására, a munkába álláshoz szükséges képességek fejlesztésére igényelhető uniós támogatás. A támogatható tevékenységek körébe emellett például a munkáltatónak és a munkatársaknak a hátrányos helyzetű, illetve megváltozott munkaképességű munkavállaló fogadására és foglalkoztatására történő felkészítése is beletartozik.

A konstrukció keretében foglalkoztatási célú non-profit szervezetek és a hátrányos helyzetű, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását vállaló szervezetek konzorciumai nyújthatnak be pályázatot. A legalább 2, de legfeljebb 5  tagú konzorcium további tagjai lehetnek egyéb non-profit szervezetek, vállalkozások, költségvetési szervek, helyi önkormányzatok és helyi önkormányzatok által felügyelt költségvetési szervezetek. Fontos, hogy főpályázó kizárólag jogi személyiségű non-profit szervezet lehet, legalább egy, támogatásban részesülő konzorciumi partnernek pedig vállalkozásnak vagy költségvetési szervnek kell lennie.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 10 millió és 100 millió forint között lehet. A támogatás mértékének részletes szabályait a pályázati útmutató tartalmazza, amely letölthető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, a www.nfu.hu internetes címen.

A pályázatok benyújtására 2009. augusztus 24. és 2009. szeptember 21. között van lehetőség.