NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat a nagyvállalkozások általános képzéseinek támogatására2009. augusztus 19.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP 2.3.3/B-09/5, illetve a TÁMOP 2.3.3/B-09/6 jelű, "Nagyvállalkozások általános képzéseinek támogatása" című pályázat.

Ha az Ön célja vállalkozása alkalmazkodóképességének és versenyképességének növelése, valamint a munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása, a képzettségi szintjének és az általuk végzett munka hatékonyságának növelése, és a munkaidő átszervezésével, az alkalmazottak munkában töltött idejének csökkentésével, illetve a munkavállalók képzésben való részvételének támogatásával a munkaidő egy részében a munkavállalói számára képzési lehetőséget kíván biztosítani, akkor ez a pályázat éppen Önnek szól.

A pályázat keretében többek között a munkavállalóknak nyújtandó képzésekhez kapcsolódó költségeire, a képzések idejére jutó személyi jellegű költségekre (munkabérekre és azok közterheire, kivéve a szakképzési hozzájárulás), valamint a projekthez kapcsolódó egyéb költségekre (közbeszerzési eljárás költségei, általános közvetett költségek) igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében azoknak a legalább 250 főt foglalkoztató nagyvállalkozásoknak nyújtható támogatás, akik az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeik kezelése és a munkaviszony megszüntetésének megelőzése érdekében munkaszervezési intézkedések bevezetésével az általuk meghatározott munkavállalóiknak a munkavégzés alóli részleges felmentés révén képzést biztosítanak.

A pályázatban az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás 10 millió és 600 millió forint között lehet. Jó hír, hogy ha a pályázó az átmeneti támogatási formát választja, akkor akár a projekt összes elszámolható költségét, azaz 100 százalékát is uniós támogatásból finanszírozhatja (maximum 500 000 eurónak megfelelő támogatási igény esetén).

A pályázatok benyújtására 2009. október 1. és 2009. november 9. között van lehetőség.