NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TÁMOP-2.3.3.B-09/7 és a TÁMOP 2.3.3.B-09/8 pályázat2009. augusztus 25.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP-2.3.3.B-09/7, illetve a TÁMOP 2.3.3.B-09/8 jelű, „Nagyvállalkozások belső és akkreditált képzéseinek támogatása” című pályázat.

Jelentős összegű, akár 600 millió forintos európai uniós támogatásra is pályázhatnak azok a legalább 250 főt foglalkoztató nagyvállalatok, amelyek vállalják, hogy a válság következtében szükséges elbocsátások helyett, a munkavégzés alóli részleges felmentéssel párhuzamosan képzést adnak a munkavállalóiknak.

A pályázat keretében a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény szerinti szakmai képzések, munkaerő-piaci kulcskompetenciák fejlesztésére irányuló képzések (idegen nyelvi, informatikai stb.), illetve a szakképzésbe való bekacsolódáshoz szükséges kompetenciák fejlesztésére irányuló felzárkóztató képzések valósulhatnak meg. Uniós támogatás igényelhető a munkavállalóknak a képzésben és a vizsgán való részvétellel, a felkészüléssel és a képzéshez kapcsolódó tevékenységekkel eltöltött munkaidőre jutó bruttó bérre és a közterhekre.

A konstrukció keretében azoknak a legalább 250 főt foglalkoztató munkáltatók nyújtható támogatás, akik az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeik kezelése és a munkaviszony megszüntetésének megelőzése érdekében, munkaszervezési intézkedések bevezetésével az általuk meghatározott munkavállalóiknak a munkavégzés alóli részleges felmentéssel együtt képzést biztosítanak.

A pályázaton az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 10 millió és 600 millió forint között lehet. Ha a pályázó az úgynevezett átmeneti támogatási formát választja, akkor akár a projekt összes elszámolható költségét is uniós támogatásból finanszírozhatja, maximum 500 ezer eurónak megfelelő támogatási igény esetén.

A pályázatok benyújtására 2009. november 30. és 2009. december 31. között van lehetőség.