NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elbocsátások helyett szakképzés2009. augusztus 29.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP-2.3.3.B-09/9 és TÁMOP-2.3.3.B-09/10 jelű, Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása című pályázat.

Jelentős összegű, akár 600 millió forintos európai uniós támogatásra is pályázhatnak azok a legalább 250 főt foglalkoztató nagyvállalatok, amelyek vállalják, hogy a válság következtében szükséges elbocsátások helyett, a munkavégzés alóli részleges felmentéssel párhuzamosan képzést adnak a munkáltatóiknak.

A pályázat keretében többek között a munkavállalóknak nyújtandó képzésekhez kapcsolódó költségekre, valamint a képzések idejére jutó személyi jellegű költségekre (munkabérekre és azok közterheire) igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében azoknak a legalább 250 főt foglalkoztató munkáltatóknak – jogi személyiségű gazdasági társaságoknak, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságoknak és szövetkezeteknek – nyújtható támogatás, akik az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeik kezelése és a munkaviszony megszüntetésének megelőzése érdekében, munkaszervezési intézkedések bevezetésével az általuk meghatározott munkavállalóiknak a munkavégzés alóli részleges felmentéssel együtt képzést biztosítanak. Közhasznú társaságok, non-profit gazdasági társaságok és konzorciumok e konstrukció keretében nem pályázhatnak.

A pályázaton az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 10 millió és 600 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a választott elszámolás módjától, illetve a támogatási kategóriától függően elérheti az összes elszámolható költség 100 százalékát is.

A pályázatok benyújtására 2010. január 29. és 2010. február 26. között van lehetőség.