NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrás a szakképzés fejlesztésére Közép-Magyarországon2009. augusztus 31.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP-2.2.3.B-09/1 jelű, a „TISZK rendszer továbbfejlesztése a közép-magyarországi régióban” című pályázat. A térségi integrált szakképző központok (TISZK-ek) fejlesztésére, s ezen keresztül a szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítására, korszerűsítésére jelent meg 2,5 milliárd forintos keretösszegű európai uniós pályázat a Közép-magyarországi régióban.

A konstrukció keretében többek között a Közép-magyarországi régióban működő TISZK-ekben résztvevő intézmények vezetési és irányítási rendszerének humánerőforrás-fejlesztésére, az intézményvezetés és az irányítási rendszer kialakítására, hátránykompenzációs programjaik kidolgozására igényelhető európai uniós támogatás. Mindemellett a támogatható és megvalósítandó tevékenységek közé tartozik többek között az új képzési struktúra kialakításához köthető, a gazdaság igényeihez igazodó, korszerű, moduláris képzésre való felkészítés; a hátrányos helyzetű és az oktatási rendszerből lemorzsolódó emberek szakképzésbe bevonása és munkavállalói kompetenciáik fejlesztése; valamint a pályaválasztási- és pályaorientációs tanácsadás is.

A konstrukció keretében a TISZT- modellek valamelyikét a pályázat benyújtásának időpontjáig létrehozó szakképző iskolák és fenntartóik, a helyi önkormányzatok által létrehozott szakképzés-szervezési társulások, a nem állami, nem helyi önkormányzati intézményfenntartók által létrehozott nonprofit gazdasági társaságok, valamint szakképzés-szervezési társaságok nyújthatnak be pályázatot. E pályázókkal közös pályázatot nyújthatnak be többek között a közoktatási intézményfenntartó többcélú kistérségi társulások, felsőoktatási intézmények, nem állami és nem önkormányzati intézményfenntartók. A kedvezményezettek körének részletes meghatározását a pályázati útmutató tartalmazza.

A 2,5 milliárd forintos keretösszegű pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 100 millió és 250 millió forint között lehet, A támogatás mértéke elérheti a projekt összes elszámolható költségének a 100 százalékát is.

A pályázatok benyújtására 2009. szeptember 15. és 2009. október 30. között van lehetőség.