NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújított EU-s informatikai pályázatok2009. október 6.

Gyors sikert hozott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új formában kiírt informatikai pályázata, amelynek célja, hogy minél gyorsabban juthassanak EU-s támogatáshoz a hazai cégek, ha vállalati folyamatmenedzsmenthez vagy elektronikus kereskedelemhez kapcsolódó beruházást terveznek. Összesen több mint 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre, a pályázatokat év végéig lehet benyújtani.

A korábbi években is sikeresek voltak azok az Európai Uniós pályázatok, amelyeken vállalatirányítási rendszerek, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások fejlesztésére lehetett támogatást igényelni. Idén újdonságként két hasonló célú pályázati ablak is megnyílt, és az új eljárásrendű, automatikus értékelésű pályázat a Közép-Magyarországi Operatív Programban is elérhető.

Az augusztus 31. óta beadható GOP 2.2.1 / KMOP 1.2.5 kiírásra az első négy hétben több mint 80 pályázat érkezett be. Ezek közül az első, Közép-magyarországi pályázat szeptember 30-án támogató döntésben részesült. A nyertes, budapesti, dinamikusan növekvő reklámeszköz fejlesztő kreatív kisvállalkozás, az IS Innovastive Solutions Kft. 2 094 000 Ft uniós forrást nyert el a támogatás keretében.

A projekt célja, hogy a hazai és nemzetközi értékesítésének növelésére komplex folyamatmenedzsment rendszert vezessen be, mely hatékonyan segíti a dolgozóik munkáját. Az automatikus bírálati eljárás jelentősen egyszerűsíti a pályázó cégek adminisztratív terheit, gyorsítja a pályázat odaítélésének menetét. Amennyiben a pályázó és a pályázat megfelel a jogosultsági feltételeknek, a hiánytalan dokumentumok benyújtását követően néhány héten belül megszületik a támogatási döntés, és megkezdődhet a projekt megvalósítása.

2007-2008-ban azonos célú GOP pályázatok keretében 388 db nyertes pályázat született, ezek összesen közel 4 milliárd Ft támogatást kaptak, míg a KMOP keretén belül 118 db pályázat 862 millió Ft támogatást kapott.

Forrás: UniósPénz.hu