NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Bekötőutat avattak Egerszóláton2009. október 7.

Mintegy 500 millió forint beruházással elkészült Egerszóláton az a 8,6 kilométernyi útszakasz, ami közvetetten Egerrel köti össze az 1100 lakosú Heves megyei települést. Az utat szerdán adták át a forgalomnak. A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Észak-Magyarországi Operatív Programjának (ÉMOP) keretében valósult meg.

Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az útavatón  hangsúlyozta, hogy jelenleg több mint 1200 olyan állami, illetve önkormányzati projekt kivitelezése folyik Magyarországon, amelyek az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a lakosság életminőségét javítják. Ezek összértéke eléri a 2740 milliárd forintot, vagyis olyan új Magyarország épül, "ahol kicsit jobb lesz" - fogalmazott a politikus.
Tuza Gyula, a község polgármestere történelmi pillanatnak nevezte az útavatót, ugyanis - mutatott rá - a település az út gyenge minősége miatt már-már megközelíthetetlen volt. Közlése szerint a falunak az életet jelenti az út, amely összeköti a megyeszékhellyel, illetve a kistérség településeivel.
Sós Tamás, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évben 80 kilométernyi úgynevezett négy, illetve öt számjegyű út újult meg Heves megyében, az alsóbbrendű úthálózat közel 10 százaléka. A rendezvényen elhangzott, hogy az ÉMOP keretében 320 kilométernyi alsóbbrendű út felújítására került sor az elmúlt időszakban Észak-Magyarországon, összesen 13,5 milliárd forint beruházásával.

Forrás: MTI