NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TIOP 3.4.1 és a TIOP 3.4.2 pályázati felhívás-tervezetekhez 2009. október 11.

A „Bentlakásos intézmények kiváltása, új kapacitások létesítése (TIOP 3.4.1)” valamint a ”Bentlakásos intézmények korszerűsítése (TIOP 3.4.2)” pályázati felhívás-tervezetekhez a pályázatok partnerségi véleményezési eljárásában a pályázatokat alapvető céljaiban megkifogásoló vélemény érkezett, amely számos szakmai szervezet együttes álláspontjára hivatkozik. A vélemény egyidejűleg kéri a pályázatok felfüggesztését, a szakmai szervezetekkel való együttműködést, és annak nyomán új, megváltozott tartalmú pályázat kiírását.

A pályázatok terveinek partnerségi véleményezése a pályázati előkészítő munka – kiemelkedően fontos – részét képezi. Minden esetben a partnerségi vélemények figyelembe vételével kerül véglegesítésre egy adott pályázat tartalma. Természetesen a jelen pályázati kiírások is tervezetek, abban bármilyen indokolt változtatásra sor kerülhet, ha a partnerségi egyeztetési folyamat szükségessé teszi.

Az NFÜ elnöke a fentebb hivatkozott, - szakmai szervezetek közös álláspontját tartalmazó - vélemény ismeretében nem lát olyan súlyos szakmai eltérést a véleményezők és a pályázat célkitűzései között, amely indokolná a pályázati előkészítő folyamat felfüggesztését. Ennek ellenére, tiszteletben tartva a véleményezők szakmai tapasztalatát, a szokásos eljárási rendtől eltérően, az NFÜ elnöke kezdeményezi a nevezett pályázati konstrukciókért felelős SZMM szakminiszternél, hogy a folyamatban lévő partnerségi véleményezés keretébe befogadva, haladéktalanul kerüljön sor egy személyes szakmai egyeztetési folyamatra a véleményt küldő szakmai szervezetek képviselőivel, a minisztérium vezetésével és az Irányító Hatóság bevonásával.

A pályázat-tervezetek partnerségi véleményezési folyamata a transzparencia érdekében nem kerül felfüggesztésre, azaz mind a felhívás tervezetek, mind a vélemények továbbra is olvashatóak, illetve új vélemények beküldhetőek, de a vélemények beküldésére adott eredeti határidő helyett a beadási határidő nyitottá válik, és a szakmai egyeztetések alakulásától függően kerül majd ismételten meghatározásra. Értelemszerűen, a majdan – a kezdeményezett szakmai egyeztetés tapasztalatait is fegyelembe vevő – véglegesített pályázatok tervezett megjelentetése is ezen egyeztetésekre tekintettel kerül – szándékaink szerint minél kisebb késedelmet okozva – véglegesen meghatározásra.

Az NFÜ a maga részéről ebben az esetben is – mindennapos gyakorlatának megfelelően – maximálisan törekszik a társadalmi és szakmai elvárások megismerésére, figyelembe vételére. Erre hivatkozva kérjük az érintettek megértő együttműködését a fenti folyamatban.

 

Tovább a „partnerségi véleményekhez”

Tovább az NFÜ főoldalára