NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent az Útmutató a támogatás ellenében nyújtott biztosítékokkal kapcsolatos kötelezettségek teljesítéséhez2009. október 12.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értesíti Tisztelt Pályázóit, hogy a mai napon megjelent a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében meghirdetésre kerülő Pályázati Felhívás és Útmutatókhoz, valamint a Kiemelt Tervezési Felhívásokhoz kapcsolódó Útmutató a támogatás ellenében nyújtott biztosítékokkal kapcsolatos kötelezettségek teljesítéséhez.

Az útmutató célja, hogy a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében meghirdetésre kerülő pályázati és tervezési felhívások tekintetében tájékoztatást nyújtson a támogatásokhoz kapcsolódóan a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások fogadásához kapcsolódó pénzügyi lebonyolítási és ellenőrzési rendszerek kialakításáról szóló 281/2006 (XII.23.) Korm. rendeletben (továbbiakban Rendelet) meghatározott, kötelezően alkalmazandó biztosítékokra vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról, a biztosítékokkal kapcsolatos ügyintézés eljárásrendjéről.

Az Útmutatót a Rendelet hatálya alá tartozó, az ÚMFT ROP-ok keretében létrejött támogatási jogviszonyok esetében szükséges alkalmazni a folyamatban lévő ügyekben is, tehát értékelés alatt álló pályázatokra, támogatási döntéssel, vagy Támogatási szerződéssel rendelkező projektek esetében is.