NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Budapestre érkezik az Európai Szociális Alap cirkuszi karavánja2009. október 12.

A budapesti Erzsébet téren ver sátrat október 10-én, szombaton az Európai Szo­ciális Alap cirkuszi sátra. A sátorban két napon át akrobaták, artisták, bohócok és kötéltáncosok szórakoztatják a nagyérdeműt – amelynek tagjai a szórakozá­son túl persze olyan komoly társadalmi témákban is tájékozódhatnak, mint ami­lyen a munkahelyteremtés, a munkavállalói mobilitás, a társadalmi sokszínűség vagy éppen a férfiak és nők közti esélyegyenlőség.

A rendezvénysorozat hétfőn civil szervezeteknek, érdekképviseleteknek, vállalatoknak és önkormányzati szakembereknek szóló szakmai konferenciával zárul az Erzsébet téri Gödörnél felállított sátorban.

10 milliárd euró támogatás és 10 millió olyan európai uniós polgár, akinek e támogatás adott új szakmát, segített munkába állni vagy egyszerűen csak megtalálni a helyét a társadalomban – röviden így vonható meg az Európai Szociális Alap mérlege. Ennek a nagy uniós alapnak a működéséről és a tevékenységéről lesz szó az Európai Unió 15 or­szágát már megjárt cirkuszi sátor porondján. Két artista- vagy bohócprodukció között így szó esik többek között a munkakörülmények javításáról, a kirekesztés és a szegénység elleni küzdelemről, valamint a hátrányos helyzetek leküzdése, az esélyegyenlőség és a társadalmi sokszínűség jegyében indított uniós programokról is. Mindemellett pedig ha konkrét álláslehetőségeket nem is, de a munkahely-kereséshez hasznos tippeket kaphat­nak az uniós cirkuszi sátorban szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között az érdek­lődők.

A szakmai szervezetek veszik át a helyet a manézsban a háromnapos rendezvény hétfői zárónapján. Október 12-én ugyanis az Európai Unió foglalkoztatási és szociális ügyekkel kapcsolatos politikájáról és intézkedéseiről szerveznek szakmai konferenciát a cirkuszi sátorban civil szervezeteknek, érdekképviseleteknek, vállalatoknak és önkormányzati szakembereknek. Az ilyen témájú uniós programokban érintett szakértők a hétfői nap panelbeszélgetésein többek között már sikeres pályázóktól kaphatnak ötleteket és prakti­kus tanácsokat olyan területeken, mint amilyenek a munkahelyi képzések, a szakképzés kérdései, a cégek és egyetemek közötti K+F-együttműködések, a befogadó munkahelyi környezet megteremtését célzó intézkedések, vagy éppen az oktatásban teret kapó, új pedagógiai módszerek.

A háromnapos uniós cirkuszi produkció október 12-én, hétfőn délután 17 óra 30 perckor az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős főbiztosa, Vladimir Splida zárszavával fejeződik be.