NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb akadálymentesített iskolát létesítenek2009. október 14.

Európai uniós támogatással újítja fel a speciális nevelési igényű tanulókat és óvodásokat oktató intézményét a székesfehérvári önkormányzat. A célra 242,198 millió forint támogatást nyert a város.

A Közép-Dunántúli Operatív Program forrásából a jövő tanévre felújítják, bővítik és akadálymentesítik az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda és Iskola épületét - mondta el Warvasovszky Tihamér, a város polgármestere.  A projekt teljes költsége meghaladja a 271 millió forintot, s megvalósításához mintegy 10 százalékos önrészként 29 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat.

A felújítási munkák szeptember 15-én kezdődtek meg, és a kivitelezés február végére be is fejeződik. A 85 általános iskolás és óvodás a következő tanévet már a felújított intézményben kezdheti meg.  A munkálatok során beépítik a tetőteret, ahol további tantermeket, foglalkoztató helyiségeket alakítanak ki. A tornaterem külső alumíniumburkolatát szendvicspanelre cserélik, továbbá akadálymentes parkolót és új játszóeszközökkel felszerelt játszóudvart alakítanak ki.

Megvalósul az épület teljes akadálymentesítése: liftet építenek be, kerekes székkel is használható mosdókat alakítanak ki. A vakok és gyengén látók közlekedését szegélyek, korlátok és Braille-írásos információs táblák, a hallásukban korlátozottak közlekedését és oktatását pedig indukciós hurkok, azaz jelerősítők segítik.

Forrás: UniósPénz.hu