NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a másfél milliárdos salgótarjáni utakat2009. október 14.

A héten öt mellékút kilenc szakaszát adták át a forgalomnak Salgótarján környékén. A beavatkozásokat teljes egészében az Európai Unió támogatási alapjaiból fedezték.

Ezen utak jelentik a jó minőségű közúti kapcsolatot Salgótarján és a kistérség települései között - mondta el Oláh Lajos, a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára, aki hozzátette, hogy az utak kielégítik a kistelepüléseken lakók mindennapi közlekedési igényeit és javul Miskolc régióközpont és a határközeli települések elérhetősége.

A felújítási projektet Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója mutatta be. A munkálatok kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft. volt. A felújítások során a kivitelező kiszélesítette az utakat, megerősítette az aszfaltburkolatot, felújította a hidakat, kitisztította az árkokat és az átereszeket, rendezte az útpadkákat. A közvetlenül érintettek számát ebben a projektben a közútkezelő szakemberei 42 ezer főre becsülik.

A beavatkozásokhoz az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) biztosította a forrást, összesen 1,449 milliárd forintot. A felújításra a Regionális Operatív Programok 2007–2008-as akciótervének keretében kerülhetett sor. Az akciótervben Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 183 útszakasz felújítására nyílik lehetőség 2008–2009 folyamán, összesen 73 projektben, 1100 kilométeren, uniós finanszírozással, csaknem 50 milliárd forintból. A beruházások az Új Magyarország Fejlesztési Terv „területfejlesztés” prioritásának égisze alatt valósulnak meg.

Forrás: UniósPénz.hu