NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb uniós forrás az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére2009. október 16.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TIOP 2.2.4/09/1 jelű,” Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban„ című pályázat.

A konstrukció célja a betegek egészségügyi állapota által indokolt és méltányos egészségügyi szolgáltatások feltételrendszerének megteremtése az egészségügyi szolgáltatóknál, ezáltal a betegek elégedettségének növelése, a betegellátás szervezettségének javítása. Továbbá feladat a rendelkezésre álló erőforrások racionalizálása, az egészségügyi szolgáltatók gazdaságtalan működtetésének megszüntetése, a beteg utak figyelembe vételével a szakmacsoportok, a diagnosztikai és terápiás egységek fizikai elaprózódásának megszüntetése a komplex betegellátás biztosításának érdekében, az ellátásban dolgozók munkabiztonságának és a munkafeltételeinek javítása, ezáltal a pályaelhagyók számának csökkentése.

A fenti célok megvalósításának fő eszköze a kor technológiai színvonalának megfelelő, optimálisan kihasználható, költséghatékonyan és fenntarthatóan működtethető egészségügyi ellátó egységek kialakítása.

A konstrukció „A” komponense keretében pályázni lehet központi technológiai tömb  kialakítására, fejlesztésére, a tömbhöz kapcsolódó aktív ellátó egységek átalakítására, fejlesztésére, tömbösítésére, továbbá szív és érrendszeri központok, STROKE centrumok kialakítására, fejlesztésére, a sürgősségi betegellátó osztály és az aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályok központi tömbbel való kapcsolódásának megteremtésére, gyermekellátáshoz kapcsolódóan a szülőknek nyújtott hotelszolgáltatás kialakítására, fejlesztésére, „Bababarát kórház” kialakítására, krónikus típusú betegellátást nyújtó egységek infrastruktúra fejlesztésére, illetve egynapos sebészet bevezetését támogató fejlesztésre.

A „B” komponens keretében  megvalósuló beruházás a következő ellátási területekre terjedhet ki, felölelve a diagnosztikai, a terápiás, a hotelszolgáltatás és az info-kommunikációs infrastruktúra fejlesztését: szív - és érrendszeri megbetegedések ellátása, egyéb gyermekellátás (gyermekosztály, PIC, NIC), speciális ellátások: szervátültetés, élődonorból szervnyerés, súlyos égési sérültek kezelése, központi műtőegység-, központi intenzív, központi diagnosztika (labor, képalkotó eljárások), központi sterilizáló, patológia.

Pályázhatnak - a Közép-Magyarországi régiót kivéve – az egészségügyi szakellátási kötelezettséggel rendelkező szervezetek vagy azok tulajdonosi jogait gyakorló önkormányzatok.

Az „A” komponens esetében a pályázatok benyújtása két szakaszban 2010. február 1-től 2010. február 15-ig, illetve 2010. április 5-től 2010. április 16-ig lehetséges.

A „B” komponens esetében a pályázat benyújtása 2010. február 1-től 2010. február 15-ig lehetséges.