NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a TIOP 2.2.5/09/1 jelű, (Korszerű regionális onkológiai hálózat kialakítása) című pályázat2009. október 16.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TIOP 2.2.5/09/1 jelű, "Korszerű regionális onkológiai hálózat kialakítása " című pályázat.

A kiírás alapvető célja, hogy a társadalom valamennyi rétege számára méltányos és területileg egyenlő hozzáférést biztosítson az onkológiai ellátáshoz, ezáltal hozzájárulva a rosszindulatú daganatok okozta halálozás csökkentéséhez. A fejlesztés közvetett célja fékezni a népesség korai halálozásából adódó csökkenésének folyamatát, valamint a társadalom általános egészségi állapotának javulásához való hozzájárulás.

Rendkívül fontos az országosan, költséghatékony módon működő homogén onkológiai ellátó hálózat biztosítása, regionális onkológiai centrumok kialakítása. A korszerű, epidemiológiai adatokkal alátámasztott szükségleteken alapuló, optimális kapacitású, költség-hatékonyan működő és fenntartható betegellátó rendszer fejlesztése az erőforrások, valamint speciális ellátások koncentrálásán és magas szintű logisztika alkalmazásán keresztül, amely egyben a szolgáltatások minőségének javulását eredményezi.

A konstrukció „A” komponense keretében megvalósuló beruházások a Közép-Dunántúli Régióban megvalósuló komplex regionális onkológiai centrum létrehozására, fejlesztésére, illetve onko-pulmonológiai fejlesztés megvalósítására terjedhetnek ki, míg a „B” komponens keretében a többi régió  területén megvalósuló onkológiai modalitások, illetve onko-pulmonológiai fejlesztés megvalósítására lehet pályázni.

A pályázati kiírásra – a Közép-Magyarországi régiót kivéve - egészségügyi szolgáltatók vagy fenntartójuk nyújthat be pályázatot.

A pályázatok benyújtása az „A” komponens esetében: 2010. március 16-tól április 15-ig, a „B” komponens esetében: 2010. február 15-től március 16-ig lehetséges.