NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kétszázmilliós beruházás Gödön2009. október 16.

Folyamatosan adják át Gödön azokat az új vízelvezető csatornákat és utakat, amelyek építéséhez a város összesen 224 millió forint európai uniós támogatást nyert el. A munkálatok teljes befejezése október végére, november elejére várható.

A tíz évvel ezelőtt városi rangra emelt Gödöt megfelelő minőségű és mennyiségű csatorna, illetve közút hiányában korábban többször is elöntötte az alázúduló csapadékvíz, ez több esetben azonnali kárelhárítást igényelt - mondta Szegedi Sándor alpolgármester, majd hozzátette, hogy ezért is pályáztak a Közép-Magyarországi Operatív program (KMOP) keretében kiírt támogatásra.

Tájékoztatása szerint az elnyert 224 millió forintból Göd öt utcájában csapadékvíz-elvezető csatornákat építettek úgy, hogy ennek előnyeit lényegesen több utca lakói élvezhetik. Terveik között szerepel, hogy később újabb területeket kötnek rá a most létesített gerincvezetékre. A 92 millió forintért megépített csatornák műszaki átadása már megtörtént, míg a szintén uniós támogatásból készült új utakat folyamatosan bocsátják a városlakók rendelkezésére. A 132 milliós útépítési projekt megvalósulása, valamint a csapadékvíz-elvezetési gondok megnyugtató megoldása jelentős előrelépés Göd életében - hangsúlyozta Szegedi Sándor

Forrás: UniósPénz.hu