NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egy kerületi projekt: Budapest szíve2009. október 19.

Belváros-Lipótváros saját projektje a Város szíve projekt, amely várhatóan 2010 májusára készül el. Az 5,5 milliárdos beruházás 70 százalékát állja a kerület, 30 százalékát az unió adja.

Díszburkolatot kap az Egyetem tér, a Kecskeméti utca és megújul a Kálvin tér is és mintegy 3,5 kilométernyi úthálózatot újítanak fel. A jövőben itt mészkőjárdán sétálhatunk, autóinkkal gránitburkolatú utakon gurulhatunk végig, de bár a járdák szélesebbek lesznek, új sétálóutcákat nem hoz létre a kerület.

Puskás András, a kerület alpolgármestere korábban elmondta: a belvárosban parkolóhelyeket építenek, ezzel együtt több kerékpárt, gyalogost és kevesebb autót várnak. Fákat, bokrokat is telepítenek a kerületi kisebb utcáira, a forgalmat pedig a Bajcsy-Zsilinszky útra, valamint a rakpartra terelik. A Szabadság tér és az Október 6. utca sarkára egy vízijátékot terveznek, amelynek közepén egy madarat stilizáló követ helyeznek el. A Hild térre és az Egyetem térre is építenek vízijátékot, utóbbi mellett egy lábfejet ábrázoló gránitszobor lesz, ami "az egyetemisták életbe való kilépését" szimbolizálja. Az alkotó Szmrecsányi Boldizsár szobrászművész - folytatta.

Forrás: Inforádió.hu