NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújul a szakrendelő Csongrádon2009. október 20.

Csongrád Város Önkormányzata tavaly júniusban nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Programban a járóbeteg szakrendelő korszerűsítésére.

A sikeres pályázat támogatási szerződését ez év augusztus 5-én írta alá Bedő Tamás, a város polgármestere a közreműködő feladatokat ellátó szervezet, a VÁTI Nonprofit Kft. képviselőjével. A szakrendelő fejlesztéséhez a 469.161.627 Ft támogatási összeg mellé Csongrád város 87.706.773 Ft önerőt vállalt, a támogatási intenzitás 84,25%.

A járóbeteg szakrendelő épületének bővítéssel nem járó átalakítása korszerű európai színvonalú gyógyító-megelőző munkát biztosít az egészségügyi intézményben dolgozóknak és a betegeknek. Az energiatakarékos és környezetkímélő építészeti megoldásokkal a szakrendelő hatékonyabb gazdálkodását segítik elő. A teljes körű akadálymentes környezet kialakítása a fogyatékkal élők számára teszi elérhetővé az egészségügyi intézmény valamennyi  szolgáltatását. A projekt végére az orvosi eszközök cseréjével digitális diagnosztikai eszközök állnak majd az orvosok és a betegek rendelkezésére. A szakrendelőben teljes körűen megújul az információs technológiai rendszer. Az épület megújulását jelentő beruházás során biztosítják, hogy a betegellátás folyamatosan és teljesen zavartalanul működjön.

Az ÚMFT keretében megújuló fejlesztéssel nem titkolt céljuk a térség lakosságmegtartó erejének növelése, valamint a vállalkozások számára vonzóbbá tenni Csongrád városát. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 Forrás: Szentesi Élet Online