NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több mint félmilliárd forintból felújítják a békési Hepp Ferenc iskolát2009. október 20.

Mintegy 550 millió forintból teljesen felújítják a békési kistérségi általános iskola és pedagógiai szakszolgálat dr. Hepp Ferencről elnevezett tagintézményét - közölte Békés polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta: az 1981-ben, paneltechnológiával létrehozott iskolaépület, amelybe most 601 tanuló jár, mára teljesen elavult. Ezért pályázott a város a Regionális Operatív Program keretében, és végül nyert az uniótól összesen 494,5 millió forintot, amelyhez a város további, csaknem 55 millió forint saját forrást biztosított.

A felújítás során az ablakokat hőszigetelő üveggel látják el, az ablakkereteket műanyagra cserélik és a jelenlegi, acélszerkezetű ajtók helyett jobb minőségűeket építenek be. A lapos tetejű épület új tetőszerkezetet kap, hőszigetelik a külső homlokzatot, valamint több ezer négyzetméter felületen kicserélik a tantermek, a folyosók, a vizesblokkok és a tanári szobák burkolatát. A rekonstrukció egyik különlegessége a fűtésrendszer felújítása, amelynek során hőszivattyút telepítenek az épület környezetébe. Ettől azt várja a város vezetése, hogy a jövő év augusztusára befejeződő munkálatok után az intézmény fenntartási költsége csökken.

Forrás: MTI