NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Mellékutak újultak meg a Mezőcsáti és a Mezőkövesdi kistérségben2009. október 21.

A Regionális Operatív Programok keretében, uniós eszközökből finanszírozott mellékút-felújítások újabb projektje jutott a műszaki átadás fázisába.

A közútkezelő azt ígéri, hogy a most megújult útszakaszoknak az elkövetkező években is kiemelt figyelmet szentel. Az összesen 26 kilométernyi Borsod megyei mellékút felújítása az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg.

Megújult a Mezőkövesd–Szentistván összekötő út Mezőkövesdtől az M3-as autópályáig tartó szakasza, a Mezőnyárád és Szentistván közötti 3304-es út, a Nyékládháza– Tiszacsege összekötő út Mezőcsát és Ároktő közötti szakasza, valamint az ugyancsak Mezőcsátról kiinduló Tiszakeszire tartó bekötőút. Az összesen 26 kilométernyi Borsod megyei mellékút felújítását az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozása tette lehetővé az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében, mintegy 665 millió forintos ráfordítással. Az aszfaltburkolat megerősítéséből, a vízelvezető rendszer felújításából és a padkák rendbetételéből álló munkálatokat a Magyar Aszfalt Kft. végezte el négy hónap alatt.

Az utat folyamatosan használó közlekedők, a környékbeli településeken lakó 28 ezer ember olyan európai szolgáltatási paraméterekkel rendelkező, megnövelt teherbírású utakat vehet birtokba a beavatkozások nyomán, amelyeken a közlekedés kényelmesebb lesz, javul a forgalombiztonság.

A felújított utaknak a sikeres projektzárást követően öt éven keresztül továbbra is kiemelt figyelmet szentel a közútkezelő, valamint az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az európai uniós források felhasználását ellenőrző biztosok is.

Forrás: Borsod Online