NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közel 600 millió forint támogatással épülnek kerékpárutak a Nyugat-Dunántúlon2009. október 22.

Közel 600 millió forintos támogatással, hat helyszínen épülhetnek újabb kerékpárutak a nyugat-dunántúli régióban - közölte csütörtöki nagykanizsai sajtótájékoztatóján Baracskai József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja.

A kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére kiírt pályázatokból egy-egy vasi és Győr-Moson-Sopron megyei, továbbá négy zalai tervet támogatott a tanács. A többségében 85 százalékos támogatottságú projektek révén több tíz kilométernyi kerékpárúttal gazdagodik a három megye.

Sopronban közel 35 millió forintos támogatottsággal a Hubertusz út és a Szent Mihály utca között épül kerékpárút, Szombathelyen pedig csaknem 57 millió forintos hozzájárulással a Bartók körút és a Magyar utca között. Zala megyében Alsópáhok és Hévíz között fejlesztik a kerékpársávot 140 millió forint támogatással, Nagykanizsán ugyanakkor csaknem 120 millió forint kiegészítéssel a 61-es számú főút belterületi szakasza mentén alakítanak ki utat a kétkerekűeknek.

Zalaegerszegen a belvárosi kerékpárút folytatásaként a Petőfi és a Hunyadi utca közötti szakaszt építhetik meg 30 millió forintos támogatással, Zalaszentivánon pedig a Zala völgyében fejlesztik a bicikliút hálózatát mintegy 199 millió forint támogatással. Ez utóbbi esetében csaknem 75 százalékos hozzájárulást biztosít a régiós fejlesztési tanács, míg a többi öt projekt esetében 85 százalék a régió támogatása

Forrás: MTI Eco