NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megkezdődött a fényeslitkei ipari-logisztikai park építése2009. október 22.

A munkaterület átadásával megkezdődött a Fényeslitke-Komoró közötti ipari-logisztikai park építése csütörtökön. A 165 hektáros, 4,4 milliárd forintos költségből épülő létesítmény a záhonyi térség komplex gazdaságfejlesztési programja keretében 2010 augusztus végére készül el.

Veres János, a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos a munkaterület átadási ünnepségén elmondta: a térség vállalkozásai, önkormányzatai és civil szervezetei által kezdeményezett és a kormány által elfogadott, 32,5 milliárd forint értékű fejlesztési programnak most kezdődnek igazán a látványos építési munkálatai, a korszerű infrastruktúra kialakításával. Kiemelte: a fejlesztéssel, amely brüsszeli és nemzeti forrásból valósul meg, Záhony térsége az Európai Unió legcélszerűbb megközelítési logisztikai-befektetői központja lesz Eurázsia felől.

Kálnoki Kis Sándor, a záhonyi térség beruházásainak összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott az MTI kérdéseire válaszolva közölte: a Fényeslitke-Komoró közötti intermodális ipari-logisztikai parkban augusztus végéig a teljes alap infrastruktúrát kiépítik, így az európai normál és az eurázsiai széles nyomtávú vasúti, valamint a víz- és szennyvíz, az út, az elektromos és az informatikai vezetékhálózatot egyaránt. A 20,5 milliárd forint értékű vasúti fejlesztés, a normál- és a széles nyomtávú pályák, átrakóhelyek, állomások felújítása is lényegében megkezdődött az első kivitelezői szerződés aláírásával, míg a további munkálatak tavasszal indulnak.

Forrás: MTI Eco