NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Minden óvodáskorút el tudnak helyezni Veresegyházon2009. október 22.

Veresegyház hatodik óvodáját avatják csütörtökön – közölte Pásztor Béla, a település független polgármestere. A közel bruttó 550 millió forintból épített, nagyrészt uniós forrásból finanszírozott létesítménynek köszönhetően mostantól megszűnt az óvodai „várólista”.

Pásztor Béla elmondta, hogy mivel a 16 ezer lakosú Veresegyházon ezer óvodáskorú gyermeket nevelnek, s évente 4-500 fővel nő a lélekszám, mind több óvodai férőhelyre van szükség. Az igényekhez igazodva az önkormányzat újabb óvoda építésére pályázott és nyert. A közel bruttó 550 milliós beruházáshoz az önkormányzat 70 millió forinttal járult hozzá, a többit uniós és állami forrásból fedezték – magyarázta a polgármester.

A város hatodik, nagyon szép környezetbe, egy erdősáv szomszédságába emelt óvodáját csütörtökön avatják. A Zsigmond László Ybl- díjas építész tervezte korszerű intézményben egyebek mellett nyolc foglalkoztató, tornaterem és egy 800 adag étel előállítására alkalmas, máshová is szállító főzőkonyha kapott helyet – tette hozzá a polgármester.

Mint mondta, Veresegyházon összesen immár 34 közintézmény – közöttük az új „csonkási” óvoda is – termálvízfűtéssel rendelkezik. A magas színvonalú technológiának köszönhetően évente 40- 60 millió forintot takarít meg az önkormányzat, s további előny, hogy a városban megszűnt a füstgáz kibocsátás.

Forrás: MTI