NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Decemberre készül el az új Családsegítő Központ2009. október 26.

A II. kerületi önkormányzat jelenleg két telephelyen működő Családsegítő és Gyermekjóléti Központja a Horvát utca 2–12. alá költözik. Az uniós támogatásból megvalósuló beruházás decemberre készül el.

A Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat jelenlegi két telephelyén — a Fillér utca 50/b és a Szász Károly u. 2. — a helyhiány, a leromlott műszaki állapot és a magas működési költségek mára olyan helyzetet teremtettek, amelyet az önkormányzat mielőbb megnyugtatóan rendezni kívánt.

Horváth Ágnes, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetőjekérdésünkre válaszolva elmondta, a megújult és rendezett körülmények hatékonyabb munkaszervezést tesznek majd lehetővé, hiszen az eddigi két telephely tevékenységeit ezután egy helyen végezhetik a munkatársai. A decemberi költözés után januártól már a megújult környezetben várják a hozzájuk segítségért fordulókat. Horváth Ágnes arról is szól, hogy az új intézmény lehetőséget kínál arra is, hogy szolgáltatásaik körét bővítsék. Így tervezik a háztartási klub és időseknek szóló foglalkozások megszervezését. Gyermekeknek és fiataloknak filmklubot is tudnak szervezni, illetve szeretnének egy klubszerűen működő ifjúsági találkozóhelyet is kialakítani.

Az összesen mintegy 54,5 millió forintba kerülő fejlesztés 90%-a európai uniós és hazai támogatásból valósulhat meg. Az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Programjának pályázatán 48,5 millió forint támogatást nyert el.

Forrás: PestMost.hu