NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Iskolafelújítás Fertőszentmiklóson uniós támogatással2009. október 27.

Felújítják a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolát Fertőszentmiklóson, a komplex intézményfejlesztési programot mintegy 200 millió forintos uniós támogatással valósítják meg a 4000 lakosú településen - közölte Horváth Tibor polgármester kedden.

A kisváros vezetőjének tájékoztatása szerint 370 millió forintos fejlesztést hajtanak végre, ehhez nyertek 198 millió forintot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programjából. A projekt keretében egyebek között felújítják a csaknem 100 éves úgynevezett régi iskola teljes gépészetét, világítási rendszerét. Akadálymentessé teszik a mintegy három évtizeddel ezelőtt emelt új iskolaépületet és korszerű gázkazánokat állítanak munkába. Ez utóbbitól a gázfelhasználás 30-40 százalékos megtakarítását remélik. A tornacsarnokot felújítják, a sportlétesítményben napelemes rendszerrel fűtik majd fel a használati melegvizet. Új tanmedencét is építenek, amelyben az úszás alapjait sajátíthatják el a kisiskolások.

Az önkormányzat további két pályázaton nyert, így 12 millió forintot fordíthatnak az iskola információs eszköztárának bővítésére, 35 millió forintot pedig a pedagógusok módszertani továbbképzésére. A jövő őszig lezáruló fejlesztés előnyeit nemcsak a fertőszentmiklósi kisdiákok, hanem a környező községekben élő tanulók is élvezhetik, mivel az iskola mikrotérségi feladatokat is ellát: a szomszédos falvakból is fogad diákokat.

Forrás: MTI