NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a GOP-2009-3.4.1. kiíráshoz 2009. október 28.

A pályázati útmutató C3. pontja szerint: ”A marketing és kommunikációs tevékenységre fordított összes költség minimálisan el kell érje az összes elszámolható költség 5%-át, de nem haladhatja meg az összes elszámolható költség 25%-át.”

A MAG Zrt. és az NFÜ ügyfélszolgálatára is érkeztek megkeresések, amelyek arra kérdeznek rá, hogy mi a teendő, ha a pályázó vállalkozás a korábbiakban már kihasználta a „de minimis” támogatásként igénybe vehető 200.000 eurónak megfelelő forintösszegű támogatási lehetőséget, így „de minimis” jogcímen további támogatásra nem jogosult.

Ebben az esetben is ki kell tölteni a projekt adatlapon a marketing költségekre vonatkozó részt, és a pályázathoz mellékelni kell egy nyilatkozatot, amelyben:

  • a pályázó jelzi, hogy nem jogosult további „de minimis” támogatás igénybevételére,
  • nyilatkozik arról, hogy a marketing tevékenységeknél megjelölt, projekt összköltségnek legalább 5%-át legalább elérő összeg erejéig a kiírásban meghatározott marketing tevékenységet önerőből megvalósítja, és a megvalósítás igazolására a teljesítésről szóló dokumentációkat legkésőbb a projekthez kapcsolódó utolsó elszámolási kérelemmel együtt benyújtja.

A bírálati folyamat során ezen költségek „nem elszámolható költségként” kerülnek kezelésre, tehát a projekt összes költségébe nem számítanak bele, a támogatás összege az így csökkentett összköltség alapján az igényelt támogatási mértékkel kerül meghatározásra.