NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Aláírták a szerződéseket a Magyar-Szlovák Program nyertes pályázóival2009. október 28.

Összesen 18 projekt kap anyagi támogatást a Magyar-Szlovák Határ Menti Együttműködési Programból. Zicherman-Mikulás Brigitta, a magyar Nemzeti Fejlesztési Ügynökség programirányító hatóságának vezetője a sikeresen pályázó projektek vezetőivel szerdán Kassán írta alá a támogatási szerződéseket.

Az aláírási ünnepség után a Miskolci Nemzeti Színház operettgálát mutatott be a résztvevőknek. A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közös - Határtalan élmények elnevezésű - projektje szintén támogatást nyert.

- Legfőbb célunk, hogy műsorcserét valósítsunk meg Kassa és Miskolc között. A miskolciak várhatóan ötször, míg a kassaiak hatszor lépnek fel a partnervárosban. Ezen kívül egy közös előadás is tervben van - mondta újságíróknak Peter Himic, a Kassai Állami Színház igazgatója. A közösen betanult darabot hat-hat alkalommal adnák elő Kassán, illetve Miskolcon. Mindkét társulat színészei a vendégelőadásokon a saját anyanyelvüket fogják használni, s a nézők tolmács vagy feliratozás segítségével követhetik a szöveget.

- Meglehet, hogy a kultúra és a színház segítségével ledönthetjük vagy átléphetjük a gátakat, s kereshetjük az egymáshoz, a közös hanghoz vezető utat" - fejtette ki Peter Himic.

Forrás: MTI Eco