NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Korszerű egészségházzal gyarapodott Csorna2009. október 28.

Korszerű egészségházat alakítottak ki Csornán uniós támogatással. A fejlesztés eredményeként az egészségügyi ellátás eddig szétszórtan elhelyezkedő ágazatai egy helyre kerültek - mondta Turi György polgármester az egészségügyi létesítmény bemutatásával egybekötött sajtótájékoztatón szerdán.

A rábaközi kisváros önkormányzata 38 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programjából. Az önrész megközelítette a hatmillió forintot, amelyet a háziorvosok utólagos szakmai igényeinek kielégítésére további tízmillió forinttal megtoldott a város.

Az egészségháznak a Margit Kórház C épülete ad helyet. Négy felnőtt háziorvosi rendelő, két gyermekorvosi, továbbá négy fogorvosi rendelő fogadja a betegeket az új létesítményben. Ott kapott helyet a háziorvosi ügyelet is. Az ügyeleti rendelő mellett kétágyas betegfektetőt rendeztek be. Az épületet teljes körűen akadálymentesítették. A fejlesztés előzményeiről a polgármester elmondta: a kórház C épületének háromnegyed része üresen állt, a kihasználatlan épületnek egészségügyi funkciót keresett az önkormányzat, ekkor vetődött fel az egészségház gondolata.

Forrás: MTI Eco