NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újra Civil Licit – kalapács alatt a civil szervezetek szolgáltatásai2009. október 30.

Különleges filmeket felvonultató esélyegyenlőségi filmfesztivállal kiegészülve kerül megrendezésre az idei évben a Civil Licit esélyegyenlőségi árverés 2009. december 3-án. A rendhagyó aukción az előző évhez hasonlóan civil szervezetek bocsátják árverésre azon szolgáltatásaikat, termékeiket, melyek az esélyegyenlőség megteremtését szolgálják. A felkínált szolgáltatásokra vállalatok vezetői licitálhatnak az aukció szabályai szerint.

Immár második alkalommal kerülnek kalapács alá a Civil Licit rendezvény keretében a civil szervezetek azon szolgáltatásai, melyek az esélyegyenlőség megteremtését szolgálják. A rendhagyó aukció célja, hogy a civil szervezetek által az uniós programokon keresztül elsajátított és felhalmozott tudásanyag ne vesszen el, hanem jó gyakorlataikat, tapasztalataikat a vállalatok saját működésükbe beépítve átvehessék.

A rendezvény támogatói az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azt remélik, hogy idén még több szervezet, vállalat „kap kedvet” a Civil Liciten való részvételre.

Az aukción tavaly közel másfél millió forint értékben keltek el szolgáltatások, melyek elsősorban a hatékonyabb vállalati működést, a környezettudatosabb gondolkodást, a belső kommunikáció és a munkatársi környezet és elfogadási hajlandóság javítását voltak hivatottak elősegíteni a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

A Civil Liciten való részvétel jogát a civil szervezetek pályázat keretében nyerhetik el. A pályázat kiírója a tavalyi évhez hasonlóan az ESZA Nonprofit Kft.

A pályázaton HEFOP és/vagy EQUAL és/vagy TÁMOP és/vagy TIOP és/vagy KMOP pályázatokon nyertes, megvalósított, vagy megvalósítás alatt lévő projektek non-profit gazdái indulhatnak.

A pályázatokat egy olyan öttagú független bíráló bizottság értékeli, amelynek tagjai az esélyegyenlőség iránt elkötelezett közszereplők, illetve az esélyegyenlőség területén tevékenykedő szakemberek. A Civil Licit résztvevőire vonatkozó végső döntést is e független bírálóbizottság hozza.

A Civil Licit aukcióra 2009. december 3-án kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a szolgáltatásokat az idei évben is ismert személyiségek, celebritások viszik licitre.

A program esélyegyenlőségi filmfesztivállal bővül, melynek során olyan kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek kerülnek vetítésre, melyek vagy témavilágukon, vagy alkotóikon, vagy éppen a bennük szereplő színészeken keresztül mutatják be a széles közönség számára az egyenlő bánásmód megteremtése kapcsán előkerülő problémákat, élethelyzeteket.

Bővebben a Civil Licitről a www.civillicit.hu weboldalon tájékozódhat.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, az említett honlapon keresztül lehet feltölteni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2009. november 5.

Pályázással kapcsolatos információ: palyazat@civillicit.hu illetve a 06 1 240 38 03-as telefonszámon kérhető.

Technikai, a pályázatok feltöltésével kapcsolatos kérdések ügyében: info@civillicit.hu